Завантаження ...

Сумчанин здобув “бронзу” на Кубку світу із дзюдо

Сумчанин здобув “бронзу” на Кубку світу із дзюдо фото

В італійському містечку Річчоне стартував відкритий Кубок Європи з дзюдо серед дорослих, який зібрав досить солідний склад учасників, в тому числі і найкращих українських дзюдоїстів.

У перший змагальний день скарбничка нашої команди поповнилася двома бронзовими нагородами.

Бронзову нагороду для нашої збірної здобув сумчанин Артем Хомула (до 73 кг). Українець виграв дві стартові сутички, після чого у чвертьфіналі поступився майбутньому переможцю змагань з Франції Луці Отмане. У першій втішній сутичці Артем здолав італійця Едоардо Мелла, після чого у поєдинку за бронзу мав зустрітися із співвітчизником Богданом Ядовим, який у свою чергу в незвичній для себе ваговій категорії зумів пробитися до півфіналу, де, на жаль, поступився іспанцю Сальвадору Касе Рока.

Тренерським штабом було прийняте рішення, що на сутичку за бронзову нагороду Богдан виходити не буде, адже турнір в Річчоне перш за все розглядається як контрольний старт і можливість перевірити себе з іноземними суперниками перед чемпіонатом світу. Відповідно, володарем бронзової нагороди став Артем Хомула. У свою чергу Богдан Ядов посів підсумкове 5-те місце.

А в категорії до 60 кг чудово себе проявив Дільшот Халматов. Наш спортсмен впевнено виграв свою групу, здолавши бразильця та двох італійців, після чого в півфіналі на Golden Score поступився азербайджанцю Ровшану Алієву. Після цього у поєдинку за “бронзу” Дільшот здолав ще одного представника Азербайджана Назіра Талібова. На третій хвилині поєдинку, домінуючи по його ходу, українець виконав удушливий прийом, який у підсумку і приніс йому перемогу. Для Дільшота це перша нагорода з континентальних Кубків за останні три роки.

Щодо інших результатів українців, то Бекірбек Моргоєв (до 60 кг) посів підсумкове 7 місце, студент СумДУ Каро Марандян (до 66 кг) припинив боротьбу на стадії 1/8 фіналу, а Артем Лесюк (до 60 кг) та Євген Гончарко (до 73 кг) поступилися вже у стартових для себе сутичках на турнірі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: