Завантаження ...

У Сумах презентували чергову патріотичну марку, присвячену собаці-саперу Патрону

У Сумах презентували чергову патріотичну марку, присвячену собаці-саперу Патрону фото

Сьогодні «Укрпошта» разом з Державною службою з надзвичайних ситуацій України репрезентувала чергову марку. Це вже шостий випуск воєнного часу і перший благодійний.

За словами директора Сумської філії «Укрпошти» В’ячеслава Маринича, серед конкурсу ескізів перше місце одержав «Доброго вечора, ми з України», а друге – «Пес Патрон».

Всі знають найвідомішого собаку країни воєнного часу, який виконував великий обсяг робіт після звільнення Чернігівської області по розмінуванню території. Собака отримала медаль від Президента України Володимира Зеленського «За віддану службу» і стала символом роботи ДСНС України.

 

«Ця марка особлива, - розповів В’ячеслав Маринич. – Її вартість – 31 грн, з яких 8 грн піде на придбання машини для розмінування, що коштує понад 1 млн євро. Коли гроші будуть зібрані, всі інші перерахують на підтримку притулків для тварин. Загальна ціна маркового аркуша складає 248 грн».

 

Кожен блок містить по 8 марок, на кожній з яких зображується епізод з життя собаки-сапера: «Патрон допомагає фермерам», «Патрон із рятувальником», «Патрон розблоковує морський шлях», «Патрон – справжній козак», «Патрон рятує дітей», «Віщий сон Патрона», «Патрон із нагородою», «Пес Патрон».

«Наразі в Україні, і на Сумщині в тому числі дуже велика кількість замінованих територій. У нас щодня ведуться обстріли, тому така ідея «Укрпошти» щодо благодійного збору коштів від продажу марки на спеціальну техніку для розмінування, є чудовою. Сподіваюся, що необхідну суму всі разом зберемо за лічені тижні», - наголосив голова Сумської обласної ради Віктор Федорченко під час погашення марки.

На захід, окрім любителів філателії і колекціонерів марок воєнного часу, прийшли зі своїми господарями й дві службові собаки – Рембо і Тайсон, чим викликали неабияке задоволення присутніх.  

Тираж марки складає 1 млн екземплярів. Марку можна придбати вже від сьогодні у відділеннях «Укрпошти» або онлайн в інтернет-магазині компанії чи партнерських майданчиках.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: