Завантаження ...

Звання «Почесний громадянин міста Суми» присвоїли трьом захисникам

Звання «Почесний громадянин міста Суми» присвоїли трьом захисникам фото

Сумські депутати на черговій сесії ухвалили рішення щодо присвоєння звання «Почесний громадянин міста Суми» трьом містянам.

На сесії розглянули та затвердили три подання стосовно присвоєння звання «Почесний громадянин міста Суми» військовослужбовцям, які стали на захист нашої держави. Дві нагороди присвоїли посмертно.

 

«Ми вирішили присвоїти звання «Почесний громадянин міста Суми» тим містянам, які боронили й зараз захищають наше місто та державу. Ми вдячні кожному, хто віддав заради нашої країни своє життя. Тому чергова сесія почалася з хвилини мовчання як знак вшанування загиблих захисників України», – зазначив Олександр ЛИСЕНКО.

 

Присвоїли почесну нагороду (посмертно) Андрію Авраменку – за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу. Андрій Авраменко понад 25 років прослужив у Збройних силах України та Національній поліції. Був начальником штабу – першим заступником командира 15-го окремого стрілецького батальйону. Посмертно йому надали чергове військове звання підполковника.

Наступну почесну нагороду (посмертно) присвоїли Сержанту Збройних Сил Євгенію Курасову – за особисту мужність і героїзм, вірність військовій присязі та незламність духу. Він був навідником-оператором 15-го окремого мотопіхотного батальйону.

Також звання «Почесний громадянин міста Суми» надали ще одному представнику 15-го окремого стрілецького батальйону Олександру МОРДВАНЮКУ – підполковнику і командиру 15-го окремого стрілецького батальйону, який до повномасштабного вторгнення росії очолював КУ «Центр учасників бойових дій» у Сумах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: