Завантаження ...

У Сумах провели благодійний велозаїзд

У Сумах провели благодійний велозаїзд фото

У суботу, 27 серпня, в Сумах провели благодійний велозаїзд, де збирали кошти на тактичні аптечки для військових.

Вранці люди на велосипедах зібралися біля фонтана "Садко". Саме звідти стартував благодійний велозаїзд на підтримку військових, пише Суспільне.

"Треба допомагати нашим Збройним силам України. Чому б і ні? Це ж не складно. Тим паче, що вони стоять зараз там, а ми за їхніми спинами тут", — каже учасниця велозаїзду Єфимія Яременко.

"Показати, що наша єдність в усьому, що ми — сильна нація і можемо себе проявити", — говорить учасниця забігу Анна.

"Це — здоровий спосіб життя. На роботу — постійно на велосипеді. Чому ні? Підтримати наших військовослужбовців", — зазначає учасник велозаїзду Сергій.

Кожен учасник заїзду зробив свій внесок від 50 гривень. Максимальну суму внеску не обмежували. Донації приймали від всіх охочих.

"Звичайні люди, які проходять, також роблять свій внесок. Це ж корисна подія", — каже волонтер Олексій.

Організатори кажуть, що не випадково обрали саме такий спосіб оголошення збору коштів на військові потреби.

"Якщо є можливість бути активним і показувати людям хоча б шматочки нормального, мирного життя, в мирних Сумах, то ми це робимо", — зазначила радниця голови Сумської обласної військової адміністрації Альона Бояринова.

Колона велосипедистів проїхала вулицями Троїцька, Леваневського, проспектом Шевченка і фінішувала біля альтанки. Велосипедистів зустріли освіжаючою аркою, яку організували рятувальники.

Потім для учасників провели фітнес-розминку та майстер-класи з надання медичної допомоги.

Кошти збирали на аптечки для військових, які пройшли курс тактичної медицини. Кожен випускник має отримати таку аптечку, говорить інструкторка з тактичної медицини Марина. Найголовніша їхня складова — засоби, які допомагають зупинити кровотечу.

"Тактична медицина відрізняється тим, що вона надається у дуже важких умовах, тобто під вогнем. Майже 70% помирає людей, у кого не можна зупинити масову кровотечу. Ці аптечки повинні бути в кожного нашого бійця, у кожного нашого захисника. Ми кожен раз навчаємо дуже велику кількість наших військовослужбовців, поліцейських, із добровільних територіальних громад", — каже інструкторка з тактичної медицини Марина.

Одна така укомплектована аптечка коштує 8-9 тисяч гривень, каже пані Марина, тому гроші на їхню закупівлю потрібні постійно. Збір коштів продовжується, кожен охочий у будь-який час може зробити свій внесок на рахунок курсів "Тактична медицина для українців", які працюють під патронатом обласної військової адміністрації.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: