Завантаження ...

Голову ТГ на Сумщині судитимуть за держзраду

Голову ТГ на Сумщині судитимуть за держзраду фото

Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно голови Середино-Будської територіальної громади за фактом вчинення державної зради в умовах воєнного стану та незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 111 та ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, голова територіальної громади надавав державі-агресору допомогу в здійсненні підривної діяльності. Зокрема, систематично підтримуючи тісні зв’язки з представниками росії, передавав їм інформацію про переміщення Збройних Сил України та види їх озброєння, а також анкетні дані патріотично налаштованих мешканців Середино-Будської територіальної громади.

При цьому посадовець закликав місцевих жителів не чинити спротив російським окупаційним військам, здати зареєстровану мисливську та вогнепальну зброю. Разом з тим він організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України шляхом усунення перешкод.

За тримали посадовця 29 квітня 2022 року, на даний час він перебуває під вартою.

Досудове розслідування завершено слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: