Завантаження ...

У Сумах не хочуть перейменовувати вулицю Ковпака

У Сумах не хочуть перейменовувати вулицю Ковпака фото

Мешканці Сум просять не перейменовувати вулицю Ковпака. Про це свідчить нова петиція, яку опублікували на сайті з громадськими ініціативами.

11 серпня на сайті з місцевими петиціями з'явилося звернення від Богород Оксани Анатоліївни. Мешканка Сум просить не перейменовувати вулицю імені Ковпака через його діяльність під час Другої світової війни. 

 

"У зв'язку з проведенням дерусифікації топонімів, у списку на перейменування опинилась вулиця, що носить ім'я Сидора Ковпака. Не зважаючи на те, що Сидір Ковпак належав до радянської армії та працював заступником Голови Президії Верховної Ради Української РСР – він є нашим місцевим героєм. Це людина, яка за часів Великої Вітчизняної Війни створила сильний партизанський рух, що діяв в межах нашої області, а в подальшому здійснив знаменитий блискучий 100-денний Карпатський рейд, пройшовши 4 тис. км. окупованою територією. Відмовляючись від всього нав'язаного та загарбницького, треба зберігати межу здорового глузду, гідно оцінювати заслуги, та вміти відокремлювати особистостей, яким дійсно слід віддати пошану. У боротьбі із німецькими загарбниками він відіграв значну роль, і відмінити його подвиг – неможливо. Отже, Ковпак повинен залишитися в історії Сумщини, зокрема в топонімічних назвах", - аргументує жінка. 

 

Наразі петицію підписали 16 осіб із 250 необхідних. До кінця збору підписів залишилося 40 днів. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: