Завантаження ...

На Сумщині судитимуть чоловіка за наругу над могилами

На Сумщині судитимуть чоловіка за наругу над могилами фото

Слідчими Охтирського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Охтирської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно 45-річного чоловіка, який обвинувачується у вчиненні наруги над могилами.

У ході досудового розслідування встановлено, що наприкінці червня 2022 року мешканець міста, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на цвинтарі, нехтуючи загальноприйнятими моральними принципами, традиціями щодо вияву поваги до пам’яті до праху покійних та місць їх поховання, здійснив наругу над могилами. А саме зрушив з місця встановлені в якості огорожі 7 металевих стовпчиків. Після цього витягнув їх із землі, виніс з території кладовища та здав до пункту прийому металобрухту.

Наразі слідчі поліції завершили досудове розслідування за фактом кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 297 «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого» Кримінального кодексу України та скерували обвинувальний вирок до суду. За вчинене йому може загрожувати позбавлення волі на строк до семи років позбавлення волі.


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: