Завантаження ...

Подробиці вчорашніх обстрілів Сумщини від прикордонників

Подробиці вчорашніх обстрілів Сумщини від прикордонників фото

Учора, 12 серпня, ворог наніс вогневе ураження із застосуванням авіації, мінометів, великокаліберної стрілецької зброї, ствольної та реактивної артилерії.

Під ворожим вогнем опинилися Хотінська, Юнаківська, Есманьська, Шалигінська та Миколаївська громади Сумщини.

По Хотінській громаді вранці ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів, а згодом гатив з мінометів з боку російського населеного пункту єлізаветовка. Зафіксовано близько десятка прильотів 120 мм мін.

В першій половині дня окупанти в п’яти випадках з боку російських населених пунктів ніколаєво-дар’їно та суджа обстріляли територію Юнаківської громади з мінометів, САУ та РСЗВ «Град». Зафіксовано близько 65 вибухів.

Після обіду з території росії окупанти з літака здійснили 10 пусків некерованими ракетами по території Миколаївської та Хотінської громад. Внаслідок авіаудару відбулося загоряння поля з пшеницею.

Водночас ворог з російського населеного пункту політотдєльчеськоє накрив територію Миколаївської громади вогнем з РСЗВ «Град», 45 приходів.

Надвечір протягом трьох годин росіяни розстрілювали прикордонні території Есманьської громади. Близько шести десятків боєприпасів від РСЗВ, мінометів та артустановки розірвалися на околицях населених пунктів громади. Внаслідок попадання снарядів пошкоджено приватні домогосподарства.

По Шалигінській громаді росіяни зі своєї території відкривали вогонь із САУ та РСЗВ «Град», всього понад пів сотні вибухів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: