Завантаження ...

Сумські дзюдоїсти з медалями Кубку Європи

Сумські дзюдоїсти з медалями Кубку Європи фото

6 серпня в Ризі стартував Кубок Європи з дзюдо. У перший день збірна України здобула 7 нагород.

Збірна України з дзюдо успішно стартувала на континентальному Кубку серед дорослих, який в ці дні приймає латвійська Рига. У перший змагальний день в доробку нашої команди одразу сім нагород, серед них 3 золоті.

На найвищу сходинку п’єдесталу міжнародних змагань знову повернулася наша бронзова призерка Олімпійських ігор Дар’я Білодід (до 57 кг). Так само на найвищу сходинку п’єдесталу у категорії до 63 кг підійнялася студентка СумДУ Анастасія Антіпіна.

До золотої нагороди у категорії до 73 кг вдалося дістатися і сумчанину Артему Хомулі. Розпочавши свій турнірний шлях з другого раунду, українець здолав представників Великої Британії та Італії, після чого у півфіналі здолав суперника з Ізраїлю, а у фіналі зустрівся з бельгійцем Єроен Кассе. Не визначивши переможця в основний час, поєдинок перейшов у Golden Score, на 2 хвилині якого саме українець виконав ефектний кидок на оцінку “Ваза-арі” і тим самим здобув перемогу! Для Артема – це перше золото з континентальних Кубків на дорослому рівні.

Срібну нагороду у категорії до 60 кг завоював Денис Тупицький.

Бронзові нагороди у цій же ваговій категорії здобули випускник СумДУ Кирил Самотуг та Бекірбек Моргоєв. Ще одну бронзу в скарбничку української команди поклав Станіслав Семков (до 66 кг).

За підсумками першого змагального дня збірна України очолила загальнокомандний залік. У неділю, 7 серпня, на татамі в Ризі вийдуть ще 8 представників збірної України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: