Завантаження ...

Яким буде навчальний рік на Сумщині?

Яким буде навчальний рік на Сумщині? фото

У Сумах готуються до початку навчального року. Про це повідомляють в Сумській ОВА.

Дмитро Живицький, голова Сумської обласної військової адміністрації, повідомив, що в Сумах наразі готуються до початку навчального року. Посадовець нагадав, що форму навчання - очну або дистанційну - для своїх дітей обиратимуть батьки. Заклади освіти, які мають на меті працювати в офлайн-режимі, повинні ознайомити батьків зі станом укриттів. У громадах, які віднесені до зони бойових дій, очно школи працювати не будуть.

Наразі працівниками ДСНС обстежено близько 96% захисних споруд. 44 укриття  в закладах освіти Сумщини  повністю готові до використання за призначенням. Позитивні висновки отримали і 107 споруд подвійного призначення і найпростіших укриттів.Триває робота по усуненню зазначених недоліків.

Опитування батьків школярів Сумщини показало, що 53% виступають за очне навчання, але рішення про відкриття буде прийматись по кожному закладу освіти окремо.

Також на цей час розробляється план змішаної форми навчання: онлайн/офлайн, позмінно з урахуванням місткості укриттів. Тобто, одночасно в школі чи садочку перебуватиме рівно та кількість людей, яку зможе вмістити укриття, згідно з нормативами.

Винятково у форматі  онлайн будуть проводитись заняття в школах, які розташовані у 25-кілометровій прикордонній зоні, або у громадах, де ведуться бойові дії. Крім того, діти, які не зможуть відвідувати школу з певних причин, отримають можливість навчатися дистанційно на базі Сумської обласної гімназії-інтернату для талановитих і творчо обдарованих дітей.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: