Завантаження ...

Сумські волейболісти стартували з перемоги в Європі

Сумські волейболісти стартували з перемоги в Європі фото

В суботу, 16 липня, у польському місті Лодзь студенти Сумського державного університету почали турнір з перемоги.

Команда СумДУ з класичного волейболу, яка цьогоріч представляє Україну на Європейських Університетських іграх 2022, зіграла свій перший матч у турнірі проти Турецького Університету Газі. Він завершився перемогою сумчан з рахунком 3-1 (19:25, 26:24, 28:26, 25:15).

 

«Це зовсім інший рівень. Дуже допомогли хлопці з суперліги, які цього року вступили в СумДУ на аспірантуру. Вони на зовсім іншому рівні досвіду, умінь і розуміння грали. Для нашої команди – це величезний плюс і тактичному, і в психологічному плані: на корті хочеться відповідати їхньому рівню. Можливо, саме завдяки ним ми і можемо тягатися з такими командами як «Газі», – говорить гравець СумДУ Юрій Котляр.

 

В неділю 17 липня сумська команда грає проти Західного університету Тімішоара з Румунії. В групі також є команди Університету Валенсії (Іспанія) та Осієцького університету імені Йосипа Юрая Штросмаєра (Хорватія).

До складу команди увійшло 8 гравців: Віктор Костромцов, Дмитро Цацорін, Дмитро Шаповал, Юрій Котляр, Олександр Федоренко, Антон Алістратов, Владимир Кельбас, Гліб Пантюшенко, Ростислав Волощук, Олександр Лук’янець. Тренер – Володимир Бабков. Олександр Лук’янець та Дмитро Шаповал раніше представляли Чернігівський «Буревісник-ШВСМ».

Турнір у Лодзі проходить у три етапи. Десять команд, поділені на 2 групи, де грають між собою по 4 матчі. По дві найсильніші команди з кожної групи виходять у півфінал, де перше місце однієї групи зіграє проти другого місця іншої. Переможці будуть ділити між собою перше та друге місце, а інша пара змагатиметься за бронзову відзнаку. Команди, які не вийдуть з групового етапу, зіграють по одному матчу проти відповідних суперників з паралельної групи, щоб розділити решту місць.

Сумчани також представляли Україну і на змаганнях з пляжного волейболу. Жіноча пара – Катерина Удовенко і Єлизавета Тарасенко перемогли хорваток з рахунком 2:0 (21:6, 21:5).

Чоловіки Микита Ангелов та Євген Євдокимов програли команді з Угорщини 0:2 (17:21, 19:21), але пізніше перемогли другу команди Варшави – 2:1 (21:11, 19:21, 15:8).

Нагадаємо, що Європейські університетські ігри триватимуть до 30 липня у місті Лодзь. Україну представлятимуть 234 студенти, що змагатимуться в 16 видах спорту.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: