Завантаження ...

У Сумах - ще одне хоспісне відділення

У Сумах - ще одне хоспісне відділення  фото

У Сумах на базі КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» відкрили відділення стаціонарної паліативної допомоги. Про це повідомили в Сумській міській раді.

На базі КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» відкрили відділення стаціонарної паліативної допомоги

Це друге таке відділення в Сумах. Досі таких пацієнтів приймали лише КНП «Клінічна лікарня № 4». Як зауважив очільник Олександр ЛИСЕНКО, попри непросту ситуацію в державі та громаді, у Сумах намагаються далі працювати над покращенням якості медичних послуг.

«Фінансування капітальних видатків, у тому числі по медицині, наразі не здійснюється, але ми намагаємося поточними ремонтами та відкриттям нових відділень покращувати ситуацію в цій галузі. Будемо робити це й надалі для того, щоб пацієнті мали гідні умови для лікування, а працівники – для роботи», – наголосив посадовець.

Відділення паліативної допомоги КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» розміщене в окремій будівлі. Попередньо там провели ремонт (утеплили, замінили систему опалення, полагодили мережі водовідведення, виконали внутрішні роботи). Також приміщення відповідно пристосували.

Відділення розраховане на 40 ліжок. Наразі тут перебувають 24 пацієнти. Ними опікуються троє лікарів (двоє терапевтів і невропатолог) і 11 медичних сестер, 10 молодших медичних сестер.

Відділення забезпечили лікарськими препаратами, виробами медичного призначення. Оснастили автоматичним підіймачем та іншим необхідним устаткуванням і меблями.

Як розповів директор закладу Володимир ПОЦЕЛУЄВ, на 2022 рік КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» уклало договори з Національною службою здоров’я України по 21 пакету, серед яких два стосуються стаціонарної та мобільної паліативної допомоги дорослим і дітям. Ця допомога надається безплатно за направленням лікаря або на підставі особистого звернення пацієнта. Директор закладу зауважив, що останнім часом запит на таку допомогу зріс. Подекуди рідні не мають змоги безупинно доглядати за такими хворими, або ж через російську агресію змушені були виїхати з Сум.

Олександр Лисенко повідомив, що у планах влади на післявоєнний період – створити окрему лікарню, яка спеціалізуватиметься на наданні паліативної допомоги. Розглядається варіант КНП «Клінічна лікарня № 4». Там мають намір відповідно облаштувати не лише приміщення, а й територію навколо.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: