Завантаження ...

Колишнього гендиректора "Сумського НВО" підозрюють у зловживанні

Колишнього гендиректора "Сумського НВО" підозрюють у зловживанні фото

Пресслужба Сумської обласної прокуратури повідомила, що колишньому гендиректорові "Сумського НВО" оголосили про підозру. Його звинувачують у зловживанні повноваженнями. Крім того, як повідомляється, чоловік був частиною організованої групи.

Пресслужба Сумської обласної прокуратури повідомила про оголошення підозри колишньому гендиректорові "Сумського машинобудівного науково-виробничого об'єднання" та двом його спільникам. Посадовця звинувачують у зловживанні повноваженнями. 

Як повідомляють в прокуратурі, колишній генеральний директор "Сумського НВО" змовився з приватним виконавцем та незаконно передав нежитлове приміщення готелю, яке належало об'єднанню. Також із боргу за майно готелю, який складав майже 20 мільйонів гривень, було виплачено 52 тисячі, попри судові підтвердження та договори. 

 

"Нагадуємо, що на той час генеральний директор, зловживаючи повноваженнями, за попередньою змовою з приватним виконавцем допустив незаконне відчуження за заниженою ціною на користь наближеної особи нежитлового приміщення готелю, що належав об’єднанню. Попри наявність значної суми заборгованості перед фізичними та юридичними особами, підтвердженої судовими рішеннями, з передбачених за укладеним договором коштів за майно готелю в сумі 19,5 млн грн було виплачено лише 52 тис. грн в якості стягнення заборгованості з виплати заробітної плати одному працівнику товариства", - повідомляє прокуратура. 

 

Перед законом відповідальність нестиме також приватна виконавиця, яка незаконно зняла арешт з приміщення готелю, змінивши дані у Єдиному державному реєстрі. Відповідатиме також і особа, яка придбала майно готелю за 52 тисячі гривень, попри вартість у понад 30 мільйонів. 

 

"Окрім колишнього генерального директора за незаконні оборудки з майном відповідатиме також приватна виконавиця, яка за заявою про примусове виконання рішення суду щодо стягнення заборгованості лише одного працівника товариства, ігноруючи інших стягувачів, у Єдиному державному реєстрі речових прав на нерухоме майно змінила дані про обтяження, відтак незаконно зняла арешт з нежитлового приміщення готелю, що стало підставою для його реалізації. Також відповідатиме наближена до директора особа, яка придбала майно готелю вартістю понад 34 млн грн, сплативши за нього лише 52 тис. грн", - йдеться у повідомленні прокуратури. 

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: