Завантаження ...

Сумський адвокат виправдовував агресію рф

Сумський адвокат виправдовував агресію рф фото

Пресслужба Сумської обласної прокуратури повідомила, що юристу, який виправдовував агресію росії в України, повідомили про підозру.

Учора пресслужба Сумської обласної прокуратури повідомила, що 2 липня чоловікові, який займається адвокатською діяльністю, повідомили про підозру в виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії рф проти України. 

Як повідомляє слідство, обвинувачуваний підтримує дії росії та звинувачує Україну в розв'язанні війни. Також чоловік вважає своєю домівкою росію, про що повідомляв своєму знайомому громадянину держави-агресорки, з яким підтримував зв'язок:

 

"За даними слідства, зазначений чоловік підтримує агресивну політику російської федерації та звинувачує Українську владу в розв’язуванні та ескалації конфлікту. Зокрема, під час спілкування з абонентом із російської федерації підозрюваний, надсилаючи текстові повідомлення, систематично використовував заборонену Законом України символіку на підтримку війни в Україні. Більш того, чоловік вважає своїм домом росію та запевняв співрозмовника – «буду опять прорываться домой (три значки прапору РФ). А может дом уже и сам сюда прийдет!)))), а також неодноразово записував голосові повідомлення зі словами підтримки військових з росії, використовуючи при цьому вираз «нацикам – смерть». Згідно науково-консультаційного висновку спеціаліста у висловлюваннях адвоката наявні мовні ознаки визнання правомірною окупації частин території України, визнання правомірною війни та вихваляння осіб, що здійснюють збройну агресію проти України", - пише прокуратура. 

 

Досудове розслідування здійснюється Службою безпеки України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: