Завантаження ...

На Сумщині використали заборонену зброю, троє людей постраждало

На Сумщині використали заборонену зброю, троє людей постраждало фото

Окупанти знову використали заборонену міжнародним правом зброю для обстрілів Сумської області. Про це розповів Дмитро Живицький, очільник Сумської ОВА.

Голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький повідомив, що російські військові вкотре використали заборонену зброю під час атаки на Сумщину. За його словами, протягом учорашнього дня, 3 липня, по території області випустили понад 230 мін та снарядів різного калібру. Постраждали п'ять громад: Зноб-Новгородська, Новослобідська, Великописарівська, Білопільська, Хотінська.

По Зноб-Новгородській громаді стріляли зранку з артилерії, використовуючи фосфорні та флешетні снаряди. Усього зафіксували понад сто обстрілів. Постраждала автівка. Також громаду обстріляли з мінометів: 

 

"З пів на десяту ранку по Зноб-Новгородській громаді почався масовий обстріл, ймовірно із САУ,  із використанням фосфорних та флешетних снарядів калібру 120, 152 мм. Всього 120 пострілів (приходів). Згорів один автомобіль. О 09.45 також по околицям одного з сел Зноб-Новгородської громади був мінометний обстріл, 20 приходів". 

 

В ОВА також повідомляють, що через мінометний обстріл Новослобідської громади постраждали два приватні будинки, лінія електропередач та зупинка громадського транспорту, а у Великописарівський громаді від пожежі постраждав житловий будинок. 

З артилерії та мінометів обстріляли Білопільщину, близько 50 мінометних пострілів зафіксували по Хотінській громаді. Велику Писарівку увечері атакував ворожий безпілотник з вибухівкою. Інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється. 

Троє людей постраждало від ударів по Атинському психоневрологічному диспансері:

 

"О 20 годині росіяни почали гатити з мінометів по території та приміщенням Атинського психоневрологічного інтернату.  За півгодини - накрили з артилерії. Спалахнула пожежа у їдальні закладу, зруйнований адмінкорпус та гуртожиток. Як мінімум троє людей постраждали - це пацієнти закладу, які наразі в лікарні", - повідомив Дмитро Живицький. 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: