Завантаження ...

На Сумщині через обстріли загинула людина

На Сумщині через обстріли загинула людина фото

Протягом вихідних, 25 та 26 червня, окупанти продовжували обстрілювати територію Сумської області. Унаслідок ворожих атак загинула одна цивільна людина.

Дмитро Живицький, очільник Сумської обласної військової адміністрації, повідомив про ворожі обстріли. Протягом учорашнього дня, 26 червня, окупанти атакували територію Сумщини. Зі своєї території російські військові вели вогонь за допомогою артилерії та гелікоптерів. За один день було випущено понад 150 снарядів та мін по декількох громадах: Юнаківській, Білопільській Краснопільській, Шалигінській. По Краснопільщині окупанти випустили близько сотні снарядів. Через це пошкодилися приватні та господарчі споруди, одна людина травмувалася, а інша - загинула. 

 

"Цей день у нас пройшов під постійними обстрілами. Вороги зі своєї території вели вогонь зі ствольної та реактивної артилерії. Випускали некеровані ракети з гелікоптерів. Найбільше постраждала Краснопільська  громада - сюди було близько сотні прильотів за день. На території сел громади пошкоджені приватні господарчі споруди, водонапірна башта, ферма. Одна людина загинула, одна - в лікарні", - написав посадовець.

 

Також, учора ввечері, Шалигінську громаду атакували з автоматів. Крім того, було випущено дві ракети у напрямку Охтирки. Жертв та руйнувань немає. 

26 червня по Шалигінській громаді також відкрили мінометний вогонь близько 8:30, а між п'ятою та шостою годинами ранку - обстріляли Юнаківську. 

25 червня майже опівдні окупанти атакували Краснопільську громаду:

 

"Краснопільська громада: майже опівдні, два російські гвинтокрили, не залітаючи на територію України, випустили 6 ракет по одному із сел. Внаслідок цього зруйнована і пошкоджена цивільна інфраструктура: лікарня, будинок культури, бібліотека, школа. Також ворог скинув два боєприпаси на територію громади з безпілотника. В усіх випадках, на щастя, обійшлося без жертв", - писав Дмитро Живицький. 

 

Увечері, з 20 до 21 години, тричі з мінометів ворог обстріляв Середино-Будську громаду. Руйнувань немає, постраждалих - також. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: