Завантаження ...

Охтирську ТЕЦ вже відновлюють

Охтирську ТЕЦ вже відновлюють  фото

Спільне рішення по цьому питанню узгодили на нараді під керівництвом керівника Сумської обласної адміністрації Дмитра Живицького разом із головою громади та колективом підприємства.

Перший напрямок: встановлення газового водогрійного котла. Вартість проєкту – близько 90 млн грн. Очікується надходження коштів з Держбюджету. Відповідна постанова Уряду вже підготовлена і проходить погодження. Він буде використовуватись в якості резервного обладнання, повідомив Дмитро Живицький.

Другий напрямок: встановлення котлів, які працюють на щепі. Орієнтовна вартість проєкту – 150 млн грн. Його фінансування і реалізацію взяла на себе державна компанія «Нафтогаз».

 

"Разом із представниками підприємства, котрі також були присутні на нараді, обговорили основні моменти втілення проекту в життя. Виробнича стратегія має бути готова до кінця цього тижня. Роботи плануємо розпочати з наступного, завершити – у другій половині жовтня. ТЕЦ вже розпочала проведення гідравлічних випробувань теплових мереж міста. За попередніми підрахунками ціна за 1 Гкал буде нижчою щонайменше на 10% (наразі мова йде лише про генерацію тепла)", – зазначив керівник Сумської обласної військової адміністрації.

 

Виробництво електроенергії – це наступний етап реалізації проєкту. У якості палива буде використовуватись агробіомаса.

Також учасники наради обговорили можливість переходу теплопостачальних підприємств інших міст на альтернативні види палива. Один із перспективних напрямків – RDF-паливо, яке отримують зі сміття.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: