Завантаження ...

Як у Сумах змінюють назви вулиць

Як у Сумах змінюють назви вулиць фото

У Сумах завершується прийом пропозицій від мешканців щодо дерусифікації топонімів – зміни назв сумських вулиць – пов’язаних з державою-агресором, комуністичним тоталітарним режимом, імперськими та радянськими ідеологемами та їх нових найменувань.

Сумчани вже направили більше сотні своїх ідей щодо очищення наших вулиць від маркерів «руського міра».

Усі пропозиції розглядає спеціальна робоча група з проведення експертного обговорення дерусифікації топонімів у Сумській міській територіальній громаді.

Сформована з науковців, експертів, громадських діячів та посадовців, вона також завершує напрацювання переліку вулиць, які підлягають перейменуванню.

До нього включені як топоніми по місту Суми, так і по старостинських округах.

Крім того, сформульовані засадничі принципи процесу дерусифікації топонімів, готуються інформаційні довідки та матеріали.

Після затвердження переліку вулиць на перейменування, робоча група акцентує увагу на підборі нових назв, зокрема, з врахуванням історичних назв сумських топонімів, у тому числі у населених пунктах старостинських округів, аби наша громада відновила свою унікальність та національну ідентичність.

До 23 липня робоча група має подати міському голові вже узагальнені пропозиції щодо вулиць, провулків, проїздів тощо, які потребують заміни назви та їх нові найменування.

На пропозиції чекають за посиланням: https://cutt.ly/derus

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: