Завантаження ...

У Сумах відкрилася виставка загиблого воїна

У Сумах відкрилася виставка загиблого воїна фото

Нещодавно, 14 червня, у Сумах відкрилася виставка художника, який загинув на війні. Захід мав назву "Мрія" і представляв роботи Руслана Мовчана.

14 червня, у вівторок, у міській галереї "BureauArt" відкрили виставку Руслана Мовчана - художника та бійця, який загинув на війні проти російських окупантів 1 березня. Серед його творчого доробку - декілька скульптур та картини. Вони переважно знаходяться у митця вдома: Руслан любив працювати наодинці. Крім пейзажів та натюрмортів художник написав також автопортрет.

 

акий, дещо зажурений, але й серйозність тут є. Він мені подобається, цей автопортрет. Як він хотів себе виразити, так він себе і зобразив. Він дуже любив свою країну, своє місто. Коли почалася війна, сказав: "Я не можу сидіти. Всі йдуть - і я піду", - говорить у коментарі журналістам "Суспільного" Ірина, дружина загиблого. 

 

Роботи Руслана Мовчана можна помітити й на вулицях Сумах: на вулиці Троїцькій, де розміщений меморіальний комплекс пам'яті жертв нацистів. 

Митець став членом територіальної оборони з початком повномасштабного вторгнення рф на територію України. 1 березня він загинув поблизу Низів, що в Сумському районі. Митцю було сорок років, мав дружину та трьох дітей. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: