Завантаження ...

Воїни Сумщини здобули трофейну машину окупантів

Воїни Сумщини здобули трофейну машину окупантів фото

У бою, що проходив у Охтирці, українським воїнам вдалося захопити трофей російських військових - бронемашину "Тайфун". Про це пише українське медіа "Зміст".

На початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, 26 лютого, українським захисникам під час бою в Охтирці вдалося захопити трофейну "гордість" окупантів. Це бронемашина "Тайфун", які дістали військові 93-я ОМБр "Холодний Яр", зараз техніка є частиною озброєння ЗСУ.

Бронемашина "Тайфун" - це автівка з підвищеною захищеністю, яку колективно розробляли понад 120 підприємств. Її створювали для перевезення солдатів, озброєння, боєприпасів тощо. Саме "Тайфун" був частиною військових парадів росії, присвячених 9 травня. Уже у квітні понад 10 таких ліквідували, ще частину - захопили. 

 

"Зараз цей «Тайфун» на ходу, був добутий в бою на Сумщині, у місті Охтирка. Тут броньоване скло, але є сліди від осколків. Цей «Тайфун» зупинили завдяки попаданню у пневматичні системи, патрубки. Хлопці хотіли розстріляти його з «мух», але передумали", - говорить один із "холодноярівців", воїн із позивним Спрут. 

 

Нагадаємо, сьогодні зранку окупанти почали обстрілювати Сумщину, постраждала Шалигінська громада. Її ворожі військові атакували за допомогою гранатометів та мінометів. Як повідомляється, постраждалих та руйнувань немає. 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: