Завантаження ...

Про сумський університет говорять за кордоном

Про сумський університет говорять за кордоном фото

Один із телевізійних каналів Саудівської Аравії випустив сюжет про сумський заклад вищої освіти - СумДУ. Про це розповіла пресслужба університету.

Сьогодні, 14 червня, пресслужба Сумського державного університету розповіла про те, що про ЗВО вийшов новинний сюжет на одному з каналів Саудівської Аравії - Al-Hadath. У ньому іноземні журналісти розповідали про роботу закладу із закордонними студентами.

 

"«путін заявив, що українські війська тримають своїх студентів у заручниках», – говориться в назві сюжету. Журналісти каналу вирішили розвінчати брехню російської пропаганди й показати, в яких умовах насправді живуть та навчаються студенти-іноземці в Сумах, відвідали навчальні корпуси та гуртожитки, поспілкувалися із викладачами та працівниками університету. Згадали у сюжеті й про студентів та випускників СумДУ, які поклали своє життя в боротьбі проти російської агресії", - розповідають в СумДУ. 

 

Ректор СумДУ, Василь Карпуша, дав інтерв'ю закордонним медійникам, під час якого розповів про перші дні повномасштабного вторгнення та взаємодію з іноземними студентами під час війни. Очільник університету також зазначив, що зараз навчання відбувається в синхронно-асинхронному форматі: заняття проводяться в режимі онлайн. Студенти з інших країн беруть в них участь та планують бути студентами СумДУ і надалі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: