Завантаження ...

У Сумах можна навчитися тактичній медицині

У Сумах можна навчитися тактичній медицині фото

На Сумщині відкрили набір на курс "Тактична медицина" - про це повідомляє Дмитро Живицький, очільник Сумської ОВА. Усі учасники зможуть після відвідування занять отримати відповідний сертифікат та аптечку, зібрану за стандартами НАТО.

Дмитро Живицький, очільник Сумської обласної військової адміністрації, розповів, що на Сумщині відкрито набір на курс "тактична медицина". Усі охочі за кілька днів зможуть пройти теоретичні та практичні основи надання медичної допомоги. Умови практики - наближені до реальних. Після закінчення курсу кожен отримає сертифікат та аптечку, зібрану за стандартами НАТО. 

Узяти участь у курсу можуть військовослужбовці, члени територіальної оборони, добровольчих формувань, працівники поліції, прикордонники та волонтери. Для цього треба звернутися до свого командира:

 

"Керівництво військових частин чи добровільних формувань, в свою чергу, складає список військовослужбовців, які мають бойовий досвід або можуть бути залучені до виконання бойових завдань і направляє СОВА", - повідомляє Сумська ОВА.

 

Максимальний розмір групи - 24 особи на кожен чотириденний курс. По 5-7 осіб повинні представляти окремий підрозділ. 

Адміністрація також зазначає:

 

"Оскільки курс передбачає серйозні фізичні і психологічні навантаження, важливо щоб учасники, які направляються на навчання не мали серйозних проблем зі здоров’ям (це важливо, бо в іншому випадку знижується ефективність роботи усієї групи). Обмежень по віку чи статі немає".

 

Курс проводиться за підтримки Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медичних катастроф та благодійних фондів «The Austere Medical Relief Group» і «Меліос». За найближчі три місяці планують навчити щонайменше дві тисячі людей. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: