Завантаження ...

У Шостці попрощалися з воїнами

У Шостці попрощалися з воїнами фото

Оперативне командування "Північ" повідомило, що в Шостці в останню путь провели захисників України.

Сьогодні, 25 травня, у Шостці Сумської області в останню путь провели командира 13 окремого мотопіхотного батальйону 58 окрема мотопіхотна бригада ім. гетьмана Івана Виговського майора Максима Киричука та двох військовослужбовців його підрозділу: прапорщика Володимира Елешкевича та солдата Андрія Дьоміна.

Захисники віддали життя під час виконання бойових завдань, тримаючи оборону російського наступу на сході України.

Майор Киричук загинув 22 травня. Військовий був родом з Харківської області. На захист країни став у 2014 році. Пройшов Дебальцеве, Авдіївку, Слов’янськ... З 2016 року був призначений командиром мінометної батареї в одному з батальйонів, а у 2017 році обійняв посаду заступника командира батальйону з озброєння. З березня 2021 року Максим Киричук командував 13 омпбр. Був відзначений орденом «Богдана Хмельницького» III ступеня. У захисника, якому завжди буде 33 роки, залишилися батьки, дружина та малий син.

Прапорщик Володимир Елешкевич загинув 15 травня. Мав досвід служби у морській піхоті. Контракт зі Збройними Силами України підписав у січні 2022 року і пішов захищати державу. Йому було 52. У скорботі – дружина та двоє дітей.

На 38 році життя 18 травня героїчно загинув побратим Максима та Володимира солдат Андрій Дьомін. Навчався у Чернігівському юридичному коледжі та працював за спеціальністю. Захищати Україну вирішив у листопаді 2019 року, підписавши контракт із ЗСУ.

Поховали воїнів, які своїми життями наблизили перемогу України, на Алеї Слави у Шостці. Прощалися із захисниками побратими підрозділу, офіцери ОК "Північ", друзі, рідні, десятки містян.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: