Завантаження ...

Чому Сумщина - не регіон з бойовими діями?

Чому Сумщина - не регіон з бойовими діями? фото

Дмитро Живицький, очільник Сумської обласної військової адміністрації, надав роз'яснення мешканцям області стосовно того, що регіон не входить до переліку областей, де ведуться бойові дії.

"Це питання часто звучить від жителів прикордонних територій, які обстрілюються російськими військовими. Я пояснив це на сьогоднішній прес-конференції нашим журналістам. 

По перше, на сьогодні діючим законодавством не передбачено такого поняття «перелік областей, в яких ведуться бойові дії». 
По друге, внесення до зони бойових дій усієї території області означає, що бізнес звільняється від ряду податків, а люди можуть отримати статус внутрішньо переміщених осіб і розраховувати на виплати від держави. Але результатом звільнення бізнесу від податків стане недофінансування місцевих бюджетів, невиплата заробітних плат бюджетній сфері тощо.

Разом із тим ми направили в Міністерство реінтеграції України перелік прикордонних населених пунктів, які постійно перебувають під обстрілами.
Ці території, ймовірно, будуть віднесені до тих, же ведуться бойові дії.

Організована евакуація населення з прикордонних сіл, селищ і міст наразі не проводиться. 
Якщо ви потребуєте евакуації - зверніться до своїх голів громад, а ті, в свою чергу нададуть інформацію нам. За потреби і на запит така евакуація буде організована. 

Щодо порад чи виїжджати чи ні з прикордоння, то тут кожен має прийняти власне рішення. Сьогодні небезпечно не лише під кордоном, а майже у всіх областях України. Адже країна-агресор наносить удари по багатьох регіонах. 

Нажаль, не всі розуміють, які плюси, які мінуси статусу території бойових дій. А деякі політики намагаються користуватися таким суспільним запитом і обіцяти, що вони внесуть область в зону бойових дій, не розуміючи, що це потягне за собою серйозні економічні наслідки".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: