Завантаження ...

Блогеру з Сумщини повідомили про підозру

Блогеру з Сумщини повідомили про підозру фото

Блогеру-мільйоннику з Сумської області повідомили про підозру. Чоловік виправдовує збройну агресію росії та називає себе "головним спікером війни". Про це повідомляє пресслужба Сумської обласної прокуратури.

19 травня цього року про підозру повідомили блогеру-мільйоннику з Сумщини через поширення ним інформації, яка виправдовує агресію російської федерації. Про це розповідає пресслужба Сумської обласної прокуратури. 

Згідно з інформацією установи, наразі підозрюваному 47 років. Він народився у Сумах, де довгий час проживав, однак у 2014 році переїздив до рф, звідки й поширює інформацію про війну зараз. Про себе він говорить як про головного спікера війни та ширить дезінформацію, яка дискредитує українських військових. Блогерові загрожує позбавлення волі від п'яти до восьми років з можливістю позбавлення майна. Однак, оскільки він відсутній в України, повідомлення про підозру було здійснене відповідно до вимог КПК України. 

 

"За даними слідства, 47-річний чоловік народився та тривалий час проживав у м. Суми, однак з 2014 року виїхав у російську федерацію та на даний час здійснює поширення інформації з території держави-агресора. У своїх дописах, які він оприлюднює в соціальних мережах та має мільйонну аудиторію в росії, блогер називає себе головним спікером війни та, за його словами, допомагає росіянам «мобилизоваться и держать информационный удар». Виправдовуючи поразки військових рф, блогер розповідає підписникам, що українські військовослужбовці «прикрывшись мирным населением, осуществляют военные переброски», а гуманітарна катастрофа в окупованих росією містах «вызванная в первую очередь действиями со стороны Киева. И пока российские войска не разгромят вооруженные силы Украины, к сожалению, так всё и будет»", - йдеться у повідомленні Сумської прокуратури.

 

Нагадаємо, сьогодні уночі ворог обстрілював Сумщину з території росії. Людських втрат немає, однак, постраждали околиці Білопільщини. Серйозно пошкоджені цивільні будинки. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: