Завантаження ...

У Сумах контролюють ціни на основні продукти харчування

У Сумах контролюють ціни на основні продукти харчування фото

Минулого тижня у Сумах працювала робоча група зі здійснення заходів щодо забезпечення цінової стабільності на території громади.

Про результати її роботи на апаратній нараді при міському голові розповіла заступник начальника відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Галина ДАЦЕНКО.

Протягом тижня робоча група обстежила 95 об’єктів, в тому числі 44 – на Центральному ринку та ринку «Хімік»; 51 магазин – по вул. Білопільський шлях, Нахімова, 8-Березня, Хіммістечка, Герасима Кондратьєва, у 10-му та 12-му мікрорайонах.

Роздрібні ціни на основні соціально важливі 20 груп продовольчих товарів у порівнянні з цінами на кінець березня. За тиждень суттєво не змінились, зауважила Галина Даценко. Зміна вартості на інші продукти харчування викликана обґрунтованими підставами.

Станом на 13 травня у Сумській міській територіальній громаді працює 411 магазинів з реалізації продовольчих товарів. Режим їх роботи різниться: наприклад, у магазинах мережі «АТБ» – з 8:00 до 20:00, інших закладах торгівлі – з 8:00 до 17:00 або до 19:00. На такий графік їх роботи сумчан поки влаштовує, судячи з відсутності скарг, зауважила посадовець.

Галина Даценко повідомила, що після опрацювання звернень пенсіонерів мікрорайону Добровільна з дирекцією ТОВ «Весела торбинка», 12 травня поновлено роботу магазину «Сам маркет» по вул. 8-го Березня.

Підприємці також займаються підготовкою роботи літніх майданчиків. Відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів систематично роз’яснює керівникам щодо заборони продажу алкогольних напоїв у будні дні в магазинах та закладах ресторанного господарства, в тому числу і на літніх майданчиках. На жаль, фіксуються порушення щодо яких правоохоронці складають протоколи, які передаються на розгляд адмінкомісії.

За словами Галини Даценко, минулого тижня фахівці відділу опрацювали сім скарг та звернень мешканців. Три з них – на порушення законодавства про захист прав споживачів, які вирішені на користь споживача, чотири – на порушення правил торговельного обслуговування.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: