Завантаження ...

Окупанти намагалися прорвати кордон Сумщини

Окупанти намагалися прорвати кордон Сумщини фото

Сьогодні зранку ворог намагався порушити цілісність державного кордону на території Сумської області. Про це в Телеграм-каналі повідомив Дмитро Живицький, очільник ОВА.

Сьогодні, 16 травня, Дмитро Живицький, голова Сумської обласної державної адміністрації, у своєму Телеграм-каналі повідомив, що зранку ворог намагався прорватися через державний кордон. Спроба відбулася приблизно о сьомій ранку, коли російські військові відкрили вогонь по прикордонним територіям: з автоматів, кулеметів, мінометів та гранатометів ворог обстрілював Шосткинський район. У цей час на територію Сумщини намагалися зайти диверсійно-розвідувальні групи, однак прикордонникам вдалося відтіснити окупантів. 

 

"Сьогодні близько 7 ранку була спроба прориву державного кордону на території Сумщини! Ворог відкрив вогонь по прикордонній території Шосткинського району з мінометів, гранатометів, кулеметів та автоматів. Під прикриттям вогню на територію області намагалися зайти ворожі  диверсійно-розвідувальна групи. Прикордонники дали бій росіянам, ті ж відступити за лінію державного кордону" - пише посадовець.

 

Нагадаємо, Дмитро Живицький також в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів про те, що ворог почав частіше обстрілювати Сумщину та використовувати для цього більш тяжку зброю. Знову почалися авіанальоти, бомбардування та обстріли ракетами. Однак, попри це, в місто продовжують повертатися люди, які виїхали на початку війни.

Також посадовець розповів, що російські окупанти, ймовірно, бояться контрнаступу з боку Сум: нещодавно ворог зруйнував один із мостів в Шосткинському районі, а на території країни-агресора почав займати оборонні позиції. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: