Завантаження ...

На Сумщині знайшли документи з планами ворога

На Сумщині знайшли документи з планами ворога фото

У Тростянці ДБР вдалося знайти документи з планами російських окупантів щодо захвату всієї території України. Про це повідомила пресслужба установи.

Пресслужба Державного бюро розслідувань повідомила про важливу знахідку в Тростянці, що на Сумщині. Слідчі, під час документування фактів порушень військових рф, знайшли документи ворога, в яких зафіксовані плани щодо повного захвату території України. Отриману інформацію передадуть до відповідних міжнародних установ.

У Тростянці, який, згідно з повідомленнями слідчих ДБР, майже повністю зруйнований ворогом, було оглянуто понад дві тисячі гектарів. Уже встановили місця, де розташовувалися бойові частини агресора, звідки окупанти вели обстріли. Вдалося вилучити документи та особисті речі військових, виявлено понад 300 навмисно пошкоджених житлових будинків та цивільних об'єктів. 

 

"Слідчі ДБР знайшли важливі документи військових зс рф, які чітко дають розуміння, що росія готувалася захопити усю територію України. Уся ця інформація буде вивчена та долучена до матеріалів справи", - коментує директор Держбюро розслудань Олександр Сухачов. 

 

Також ДБР виявило місця, де катували цивільних:

 

"У ході слідчих дій встановлені місця, де окупанти катували цивільних. Зафіксовано щонайменше 34 факти незаконного позбавлення волі та катування цивільних громадян. На місці злочинів виявлено кийки, кайданки, металеві кліщі та одяг потерпілих зі слідами крові. Серед іншого проведено 29 оглядів місць подій, проведено ексгумацію тіл 23 загиблих, у тому числі двох дітей", - коментують у Бюро. 

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: