Завантаження ...

Охтирську ТЕЦ збираються відновити

Охтирську ТЕЦ збираються відновити фото

Мінрегіон та проєкт енергетичної безпеки USAID співпрацюватимуть щодо відновлення Охтирської ТЕЦ

Наразі тривають перемовини Мінрегіону з представниками проєкту енергетичної безпеки USAID, щодо допомоги місту Охтирка Сумської області в підготовці до опалювального сезону 2022/2023 рр.. Йдеться про відновлення постачання теплової енергії та гарячої води у місті. Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська.

 

«Інфраструктура міста Охтирка зазнала значних пошкоджень унаслідок ракетних і бомбових ударів з боку рф. Зокрема, зруйнована місцева ТЕЦ — єдиний постачальник теплової енергії та гарячого водопостачання у місті. Повне відновлення роботи підприємства потребує розроблення нової схеми теплопостачання міста та проєкту відбудови ТЕЦ», – зазначила Наталія Хоцянівська.

 

Відтак 9 травня під час онлайн наради з представниками міської влади Охтирки та експертами проєкту USAID були обговорені задачі, які будуть вирішені за участю партнерів, визначили основні завдання та терміни їх виконання.

Зазначимо, минулого тижня заступниця Міністра з робочою поїздкою відвідала місто Охтирку, під час якої оглянула об’єкти критичної інфраструктури міста, які постраждали внаслідок військової агресії рф.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що Уряд уже виділив Сумщині перші 250 млн грн для ліквідації наслідків бойових дій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: