Завантаження ...

Майже всі магазини відновили роботу

Майже всі магазини відновили роботу фото

90% продуктових магазинів Сум уже працюють

Як повідомляє Сумська міська рада, в обласному центрі Сумщини з 520 магазинів працюють 410 – це 90% усіх торговельних точок міста. Крім того, покращилася ситуація із постачанням продуктів, тому роздрібні ціни в регіоні також стабілізувалися. 

На цей час працюють магазини й у віддалених частинах Сум, серед яких Василівка, Баранівка, Баси, вул. Тополянська, вул. Ковпака, вул. Білопільський шлях та інші. Полиці в них уже не пусті, а факти завищення цін перевіряються. За останній час таких випадків не виявили. Однак, посадовці прокоментували звернення громадян:

 

“Разом з тим, відділ торгівлі, пояснює, що є звернення, скажімо щодо різних цін на солену рибу, але на цей товар ціна не фіксується. Існує перелік групи соціально значущих товарів з 20 найменувань, на які встановлено торговельну надбавку в межах 10%: борошно пшеничне вищого ґатунку, макаронні вироби, крупа гречана, крупа вівсяна, свинина, яловичина, молоко, масло вершкове, птиця, яйця курячі, олія соняшникова, цукор, капуста, буряк, морква, цибуля, картопля, хліб, сметана”, – пояснюють у Сумській міській раді. 

 

Крім того, міський голова порекомендував магазинам починати роботу з 7:30, адже містяни на час воєнного стану вирішують побутові справи у першій половині дня.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: