Завантаження ...

Як сум’янам проводити Великодню ніч

Як сум’янам проводити Великодню ніч фото

Голова Сумської ОВА надав роз’яснення сум’янам щодо великодніх свят.

Нещодавно Дмитро Живицький, голова Сумської обласної військової адміністрації, розповів, що жителям Сумщини у Великодню ніч варто залишатися удома та не відвідувати церкви й храми. З приводу цього посадовець надав роз’яснення та повідомив про альтернативи відвідуванню служб. 

 

“Ми провели роботу з усіма християнськими конфесіями, які є на території області. Домовились про те, що у Великодню ніч не будуть проводитись відкриті служби у храмах! Комендантську годину ми не скасовуватимемо на цей час. Адже є загроза провокацій з боку країни-агресора на території області”, – пише Живицький.

 

Прийти на службу й освятити паски в храмах можна буде в суботу після обіду та в неділю після шостої години ранку. Однак, посадовець наголосив: за можливості варто залишатися вдома та не скупчуватися біля церков. 

 

“Краще проведіть Великодню ніч з родиною за переглядом трансляцій служби по телебаченні чи в інтернет-мережах”, – підкреслив голова ОВА та надав інформацію щодо того, де можна переглянути прямі етери та які вони будуть.

 

Богослужіння Православної Церкви України з Михайлівського Золотоверхого собору у Києві можна буде переглянути в ефірі національного всеукраїнського телемарафону єдиних новин по телебаченню (також на YouTube каналі UA: Культура). Початок о 23:30 23 квітня. Триватиме орієнтовно до 03:00 - 03:30 24 квітня

Онлайн-трансляцію богослужінь також можна буде подивитися:

•на сторінці Предстоятеля ПЦУ Блаженнійшого Митрополита Епіфанія у Facebook, який і очолить богослужіння;

•на сторінці ПЦУ у Facebook;

•на сторінці ПЦУ на платформі YouTube.

Освячення великодніх кошиків буде здійснюватися у суботу, 23 квітня, для невеликих груп людей. Великодні богослужіння розпочнуться лише після закінчення комендантської години, зранку 24 квітня. 

Дмитро Живицький звернув увагу, що священнослужителі закликають парафіян повністю вимикати мобільні телефони на час богослужіння або перевести їх в режим «в літаку». У разі повітряної тривоги всі повинні будуть пройти в укриття.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: