Завантаження ...

На Сумщині збирають книжки для дітей

На Сумщині збирають книжки для дітей фото

Суми у співпраці з Польщею створюють “Книжковий ланцюг”.

Сумська міська рада повідомила, що управлінням стратегічного розвитку міста за підтримки громадської організації «Центр партнерства та сталого розвитку» було організовано проєкт «Книжковий ланцюг». Він має за мету збір літератури для дітей, яким довелося виїхати в Польщу.

Наразі в країні перебуває понад два мільйони українців, які тікали від війни. Більшість із них – жінки та діти. У Польщі їх забезпечують освітою, мовними курсами та необхідними соціальними гарантіями. Однак, у соціальних мережах починають з’являтися запити на обмін книжками серед батьків, яким вдалося виїхати, адже значна кількість дітей “не має можливості взяти в руки книгу і прочитати її”. 

 

“Враховуючи таку потребу, ми спільно з громадським об’єднанням і розробили проєкт «Книжковий ланцюг». У рамках цієї ініціативи оголошено збір дитячої літератури та літератури зі шкільної програми молодших і старших класів. Триватиме він по 30 квітня. Література приймається виключно українською мовою і в гарному стані. Вітаються книжечки для наймолодших, а також література зі шкільної програми”, – розповідає Оксана Кубрак, очільниця управління стратегічного розвитку міста.

 

Принести видання можна до кількох партнерів проєкту:

кав'ярня CoffeeMan (вул. Герасима Кондратьєва, 16)

кав’ярня Espresso room (вул. Соборна, 32)

кав’ярня Швидко кава (вул. Кооперативна, 1, парковка ТРЦ «Київ»)

мережа супермаркетів «Наш супермаркет» (пр-т Курський, 81)

Всі зібрані книги будуть передані до бібліотек Варшави, Любліна, Кракова та Вроцлава.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: