Завантаження ...

Сумщину знову відвідав міністр

 Сумщину знову відвідав міністр фото

Ще один представник Кабінету Міністрів України побував у області.

У суботу, 16 квітня, до Сум приїжджав один із представників Кабміну – Міністр розвитку громад та територій Олег Чернишов. Його візит прокоментував голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький:

 

“Наше спільне завдання − ліквідувати наслідки військових дій ворога. Треба відремонтувати та відновити будинки, забезпечити надання усіх житлово-комунальних послуг у звичайному режимі”.

 

За словами сумського посадовця, область вже отримує від держави 250 мільйонів гривень, направлені на відновлення міста. На його розмінованих територіях почнуться відповідні роботи. 

Міністр разом із головою ОВА відвідали об’єкти, які постраждали від дій російських окупантів найбільше. Серед них Охтирка й Тростянець. Для останнього вже розробляють проєкт реконструкції центру міста, а територія громади розміновуються. Лише після цього почнуть повноцінно її обстежувати. 

Також до початку опалювального сезону 2022/2023 років планують повністю відновити Охтирську ТЕЦ, яку знищив ворог і яка є єдиним постачальником та тепла та гарячої води в місті. До початку травня керівництво міста очікує на пропозиції щодо нової схеми теплопостачання міста та проєкту відбудови ТЕЦ.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: