Завантаження ...

На Сумщині російських військ немає, але після них залишилося багато мінувань

На Сумщині російських військ немає, але після них залишилося багато мінувань фото

На Сумщині немає російських військових та їхньої техніки, проте після них лишилося багато замінованої об'єктів і території. Про це повідомив керівник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький в інтерв’ю Укрінформу. Працюють військові спеціалісти з розмінування. Основними автошляхами пересуватися можна, але ще довго буде зберігатись небезпека у зеленій місцевості.

 

«Від ракетних обстрілів й авіаційних нальотів ніхто й ніде в Україні нині не застрахований. А так російських військових, їхньої техніки на нашій території вже немає. Автошляхами пересуватись можна, але треба враховувати, що багато мінувань і зруйнованих мостів. Поступово відновлюємо рух по всіх дорогах, розбираємо завали, демонтуємо конструкції, трамбуємо вирви від авіабомбардувань і продовжуємо процес розмінування», - зазначив він, додавши, що в області зараз «відносно спокійно».

 

За словами керівника ОВА, в Охтирському, частині Сумського, Конотопському районах, девідбувалися активні бойові дії, дуже багато мінувань.

 

«Першочергово ми розміновуємо житлові будинки, двори, дороги, територію вздовж доріг, основних проїздів, узбіччя, об’єкти критичної інфраструктури, об’єкти розміщення і перебування російських військ», - пояснив Живицький.

 

Водночас він констатував, що майже щоденно на мінах і розтяжках гинуть люди. Зокрема, днями підірвався автомобіль ремонтної бригади «Сумиобленерго», у результаті чого четверо людей дістали важкі поранення, одна людина загинула.

 

«Вони виїжджали на ремонт ліній електропередач і вирішили скоротити дорогу, поїхати по польовій дорозі замість центральної, підірвалися на протитанковій міні», - зауважив Живицький.

 

У цьому зв’язку керівник області нагадав, що на Сумщині заборонено відвідувати ліси, лісосмуги, користуватися польовими дорогами.

Як повідомлялося, керівник Сумської ОВА Дмитро Живицький у ніч із 7 на 8 квітня поінформував, що область повністю зачищена від російських загарбників.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: