Завантаження ...

Волонтери створили бота для сум’ян

Волонтери створили бота для сум’ян фото

Відтепер жителі Сум можуть скористатися чат-ботом в месенджері “Телеграм”.

Представники громадських організацій “Можливість твого розвитку”, “Громадський моніторинг” та “Ліга змін” створили для сум’ян Телеграм-бота. З його допомогою містяни зможуть дізнатися, як зв’язатися з екстреними службами або волонтерськими організаціями, де та як отримати допомогу від психологів, а також самостійно надати допомогу – військовим ЗСУ. Крім того, бот містить важливу інформацію щодо того, як працює інфраструктура Сум. Тут можна знайти, які магазини, супермаркети, аптеки, банки та АЗС працюють на території Сумщини.

Для виконання зазначених вище функцій бот має декілька розділів: “Що працює?”, “Екстрена ситуація”, “Допомога”, “Психологічна допомога”, “Евакуація”, “Офіційна інформація” та “Почув тривогу”. У випадку непорозумінь або виникнення питань можна звернутися до служби підтримки. Розробники доповнюють функціонал бота відповідно до потреб користувачів, з якими звертаються останні. 

 

“Ідея виникла десь на третій тиждень війни, коли ми помітили, що усе більше корисної інформації з’являється в інтернеті: про номери екстрених служб, пам’ятки, як діяти у різних ситуаціях тощо. Але в тому ж Telegram вона постійно губиться. Або ж люди в чатах питали постійно: “А де той бот, куди надсилати інформацію про пересування техніки?” Тому ми вирішили створили бот, який виконував би функцію особистого помічника і містив корисну інформацію за різними розділами”, – розповідає “Суспільному” волонтерка Дар’я Данілова, одна із розробників бота.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: