Завантаження ...

Ворог почав покидати територію Сумщини

Ворог почав покидати територію Сумщини фото

По словам голови військової адміністрації Дмитра Живицького, з 2 квітня російські окупанти почали активно покидати територію Сумщини.

Останній тиждень, - говорить Дмитро Живицький у своєму щоденному звіті, - ми спостерігали велике накопичення російських військ від Білопілля до Конотопа, та навколо Конотопа. Це Білопільська, Буринська, Путівльська, Новослобідська, Попівська та Конотопська громади.

- Заходили нові колони, вони окопувались, чинили терор на територіях громад, обстрілювали мирних мешканців, стріляли невпорядковано по лісах, будинках, з танків, з гранатометів, з автоматів, з кулеметів. Те, що вони роблять, не піддається ніякому виправданню. Навіть хижаки на таке не здатні, як роблять ці російські вбивці, мародери, крадії, та покидьки. Це геноцид проти українського народу.

Їхня ціль була прикривати недобитків, яких гнали наші збройні сили разом з бійцями територіальної оборони з Київської та Чернігівської областей.

Відходячи, окупанти тягли підбиті танки, бронетехніку, і якраз це накопичення військ було пов’язане з тим, що росіяни прикривали свої відступаючі війська.

Але ще рано говорити про повне та тотальне визволення нашої області від цієї мерзоти, хоча техніка, броня та артилерія вийшли. Залишились невеличкі групи орків, яких зачищають та знешкоджують.

Конотопський район ми також ще не можемо назвати повністю вільним від ворога. Треба бути обережними, вони налякані і тому здатні на все. Їх не багато, можливо десятки, або сотні. Їх зараз активно беруть в полон, доганяють. Я думаю, що ці нелюди не заслуговують на те, щоб залишатися живими, і думаю, що вони отримають по заслугам.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: