Завантаження ...

Сумський голова про ситуацію в місті

Сумський голова про ситуацію в місті фото

Міський голова м. Суми Олексндр Лисенко повідомляє, що, незважаючи на відхід ворожих війсь від обласного центру, ситуація в Сумах зараз непроста і напружена. У Сумах є проблеми з водою, газом та електрикою.

 

“У деяких частинах міста немає води, в інших – світла. У нас були пошкоджені електромережі, а коли немає електрики – немає і води. З газом теж непросто. Щодо опалення були проблеми, але зараз потеплішає, тому незабаром ми плануємо відключити його”, – заявляє мер.

 

Через відсутність електроенергії в місті довгий час не працював комунальний транспорт, але відучора тролейбуси виїхали на лінії, хоча їх рух обмежений, а схеми пересування змінено.

Також запустили деякі маршрути приватного транспорту, але про повне відновлення транспортної інфраструктури поки говорити зарано.

Як стверджує Лисенко, найбільша проблема у Сумах на цей час – дефіцит ліків.

 

“Ми намагаємося постачати медикаменти до лікарень. Люди звертаються, що не вистачає препаратів в аптечних мережах, тому намагаємось завозити їх різними шляхами до аптек”, – розповідає він.

 

Окрім цього, у мешканців міста закінчується провізія.

 

“Їм потрібні продуктові набори. Ми над цим працюємо на державному рівні, думаємо, яким чином це доставляти до міста, бо поодинокі гуманітарки фактично не вирішують загальну проблему в Сумах. Ще один момент – гумдопомогу дуже складно завезти. Тому ми домовляємося, щоб її доставляли до певної точки, а потім уже відвозимо до міста. Найбільше Суми зараз потребують ліків та провізії”, – уточнив мер.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: