Завантаження ...

Гуманітарна допомога на Сумщині

Гуманітарна допомога на Сумщині фото

Про ситуацію з гуманітарною допомогою у Сумській області звітує голова Сумської обласної вйськової адміністрації Дмитро Живицький.

До Сум прибув перший гуманітарний вантаж від ООН – 7 великих фур з товарами першої необхідності, медикаментами, харчами. Планування доставки цього вантажу тривало кілька днів, і нарешті це стало можливим. Це перша, але сподіваємось, не остання поставка.

Гуманітарна допомога буде направлена, перш за все, до тих мешканців області, які не в змозі придбати собі необхідні товари. Спільно з органами місцевого самоврядування та соцслужбами нині ведеться робота з планування адресної доставки допомоги. Вже з наступного тижня допомога почне надходити до тих, хто її потребує найбільше.

Розпорядженням голови адміністрації у кожному районі та містах обласного підпорядкування створюються гуманітарні штаби, які збиратимуть потреби мешканців громад, а також допомагатимуть доставляти речі першої потреби тим, хто не може забрати їх самостійно.

В Сумській обласній військово-цивільній адміністрації роблять все можливе, щоб найнеобхідніші товари та ліки з’явилися в магазинах та аптеках. Днями були проведені переговори з одним з найбільших дистриб’юторів лікарських засобів про відновлення поставок медикаментів у ті райони Сумщини, куди це можливо в нинішніх умовах.

Дякуємо всім донорам, волонтерам, всім хто дотичний до збору, організації та доставки гуманітарної допомоги для Сумщини! Ваш внесок у нашу спільну перемогу неоціненний

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: