Завантаження ...

У Сумах відкрито пункти тимчасового перебування

У Сумах відкрито пункти тимчасового перебування фото

У Сумах розроблено заходи щодо забезпечення тимчасовим житлом мешканців громади, які ВТРАТИЛИ ВЛАСНІ ДОМІВКИ внаслідок обстрілів міста.

Станом на 19 березня 2022 р. у обласному центрі розгорнуто 300 місць для проживання у гуртожитках – це кімнати на 3-4 особи. Є в закладі й кухні, а також вбиральні.

На сьогодні є сумчани, які потребують даху над головою. Хтось тимчасово оселився у рідних, близьких, знайомих, хтось потребує розв’язання житлового питання терміново.

За словами заступника Сумського міського голови Станіслава Полякова: “Ми тоді пропонували людям і запитували, чи потрібна допомога, і здебільшого сказали, що у них є родичі, у яких вони будуть розміщатися. Одну ніч вони там у одному із закладів були, а потім роз’їхалися до своїх родичів. Три людини у нас перебували в одному з гуртожитків. Побули там невеликий термін і вже на даний час вони розв’язали свої питання і вже поїхали”.

Тим, хто претендує на отримання тимчасового житла, потрібно зробити наступне.

Зателефонувати службі “15-80” за номерами 620-855, 701-008, 0675390633 або до Інформаційного центру за номером 700-007 та повідомити:

  • свої особисті дані;
  • контактний телефон;
  • місце проживання та прописки;
  • обставини, що спричинили втрату власного житла;
  • за необхідності й інші данні.

Спеціально створена робоча група, до якої увійшли різногалузеві фахівці, в найкоротший термін розгляне звернення та прийме відповідне рішення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: