Завантаження ...

Станом на ранок 7 березня на Сумщині немає "зелених коридорів"

Станом на ранок 7 березня на Сумщині немає "зелених коридорів"  фото

"Без 100% гарантій, в тому числі міжнародних організацій, ми не можемо організовано вивезти мешканців на безпечну територію". Це вранці 7 березня повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Сьогодні іде робота на рівні області, держави щодо забезпечення виходу мирних мешканців. В першу чергу жінок з дітьми, людей похилого віку, людей з інвалідністю, вагітних жінок, дітей з інтернатів, будинків дитини, дитячих будинків сімейного типу, повідомив голова військової адміністрації.

За словами Дмитра Живицького, 6 березня відбувалися перемовини між Україною і РФ за участі міжнародних організацій щодо можливості забезпечення таких коридорів.

 

"На жаль, приклад Маріуполя показує, що ворог не дотримується домовленостей, проводить обстріли мирного населення. Такі ж приклади можна було бачити на трасі Суми-Ромни, в Київській області", — сказав Дмитро Живицький.

 

"Як тільки будуть досягнуті домовленості на міждержавному рівні, з міжнародними організаціями, організацією Червоного Хреста, стосовно виведення іноземних студентів з території Сумської області, ми обов’язково це зробимо", — підкреслив Дмитро Живицький.

 

Наразі немає впевненості в тому, що з області можливо безпечно вивезти мешканців, наголосив голова військової адміністрації.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: