Завантаження ...

Сумські музиканти написали пісню для росіян

Сумські музиканти написали пісню для росіян фото

У часи війни творчість стає одним із засобів спротиву.

Сумський музичний колектив “Mexanizm” нещодавно, 1 березня, у своїх соціальних мережах поділився із прихильниками новим треком. Це вже третя пісня гурту, яка бачить світ, і цього разу її темою стали поточні трагічні події в Україні. 

“Кот-убийца” – так хлопці назвали свою пісню. Вона – для росіян, і головним героєм у ній став не хто інший, як Володимир Путін, президент Російської Федерації, яка 24 лютого вчинила вторгнення на територію України. У супровідному тексті до пісні хлопці написали:

 

“Росіяни! Ви відповідальні за тих, кого приручили, тих, кого ви годуєте. Ми закликаємо вас. Закликаємо виходити на вулиці. Ми знаємо, що вам не подобається. Чому ви боїтеся? Скільки ваших солдатів уже померло на цій війні? Сини, брати, друзі, батьки. Вам не соромно мовчати? Не прикривайтеся тим, що це робить ваша влада. Не страшно загинути через те, у що віриш, але страшно залишити близьких без батька, брата, сина. Ви хочете завдати шкоди дорогим вам людям, не повернувшись додому? Воно варте того? Чиє слово коштує дорожче, ніж власне щастя і добробут? Не дозволяйте використовувати себе як розмінну монету. Боріться проти тих, хто не цінує і не чекає на вас. Проти тих, для кого ви лише ресурс”. 

 

Також фронтмен гурту “Mexanizm” розповів, що за допомогою цієї пісні вони намагаються розкрити очі російському народові на те, що відбувається в Україні, та змусити їх вийти на вулиці й повстати проти влади. Гурт хоче показати населенню країни-агресора, що тут вбивають людей, що тут – не “військова операція”. 

 

“На кожному концерті я повторював: поки що ви не розумієте, про що пісня. Вона була про поганих людей, яких ми часто слухаємо. Про владу, друзів, токсичних батьків. Але так вийшло, що 24 лютого Росія почала війну з Україною, тому історія внесла свої корективи. Зараз Україна не розуміє, чому росіяни мовчать. Адже це їх улюбленець, якого вони приручили. Вони його пестять, годують та виплачують йому податки, за рахунок яких зараз купують зброю, щоб нас убити”, – говорить Вова, фронтмен “Mexanizm”. 

 

Роботу над треком хлопці почали ще до початку війни, а після – вже працювали на ходу. Дистанційно. Записували з декількох спроб вокал на диктофон, переписували текст тощо. За їх словами, закінчити роботу було складно: постійно відволікали попередження про обстріли. 

Послухати пісню та ознайомитися з творчістю гурту можна за посиланням. Дебютним синглом “Mexanizm” поділилися ще влітку, 1 липня. Він має назву “Убегай, Адам”, прослухати його можна також в соціальних мережах гурту

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: