Завантаження ...

Ситуація складна, війська уже в Сумах

Ситуація складна, війська уже в Сумах фото

На сторінці в “Фейсбук” Дмитро Живицький, голова Сумської обласної державної адміністрації, розпочав прямий ефір, під час якого пояснив ситуацію станом на 14:30. 

У прямій трансляції голова Сумської облдержадміністрації поділився подробицями ситуації в області:

 

“Звертаюся до вас із великим проханням зберігати спокій. Ситуація сьогодні по території Сумської області складна. Ідуть бої в місті Охтирка, Конотоп, біля міста Суми. Глухів пройшли транзитом. Були бої по трасі “Кіпті-Бачівськ”. Окупаційні війська контролюють трасу від кордону з РФ, трасу Київ-Москва, і до Чернігівської області, до Батурина. Так само складна ситуація по місту Білопілля, Буринь та іншим населеним пунктам Сумської області. Збройні сили дають відсіч, ворог у разі отримання серйозної відповіді починає відступати, є загиблі та поранені зі сторони країни-агресора. Станом на сьогодні техніка і військові, згідно з нашою інформацією, вже зайшли в місто Суми”.

 

Живицький попросив ужити відповідні заходи, допомогти знайомим, рідним та близьким. Також наголосив на необхідності перебувати вдома та не пересуватися без потреби по місту й між містами. Посадовець підкреслив, що треба зберігати спокій, а у випадку бою неподалік, спускатися до підвальних приміщень чи залишатися в безпечних ділянках по центру квартир і будинків. 

Також голова облдержадміністрації зазначив, що область залишається забезпеченою електроенергією та газом. Однак, на території області є пошкоджені газогони, які зараз горять. У Великій Писарівці є території, від’єднані від електроенергії. Її намагаються відновити фахівці “Сумиобленерго”.

 

“Будь ласка, зберігайте спокій, максимально залишайтеся вдома, мінімально пересувайтеся по місту та запасіться водою”, – підсумував Живицький. 

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: