Завантаження ...

У Сумах запровадили тимчасові режимні обмеження

У Сумах запровадили тимчасові режимні обмеження фото

Тимчасові обмеження встановили для прикордонних районів Сумщини. 

Ураховуючи загрозу вторгнення з боку Російської Федерації, для деяких прикордонних районів Сумської області були встановлені тимчасові режимні обмеження. До таких віднесли Сумський, Охтирський, Шосткинський та Конотопський райони. Обмеження торкнуться в’їзду та провадження робіт біля державного кордону, а саме – смуги, яка безпосередньо до нього прилягає (завширшки 500 метрів від кордону). 

Заборонено наступні дії: в’їзд осіб, крім тих, хто постійно проживає або працює в межах смуги, власників або орендарів землі на цій території, осіб, які транзитом прямують в інші райони та осіб, які надали письмове запрошення (або ж їх особисто зустрічають ті, хто постійно проживає на території смуги). 

Заборонено провадження робіт, крім сільськогосподарських та інших згідно з переліком, визначеним пунктом 17 Положення про прикордонний режим за умови завчасного інформування підрозділу охорони державного кордону про їх проведення та за наявності підтверджуючих документів, а також – будівельних, що виконуються відповідно до міжнародних договорів, та на будовах державного значення, а також пов’язаних з ліквідацією наслідків стихійного лиха та осередків особливо небезпечних інфекційних захворювань.

У транспортних засобах не можна перевозити зброю або засоби активної оборони без дозволу. Заборонені також зупинки транспорту поза стоянками та не пов’язані з технічними несправностями, що перевищують 20 хвилин. Скупчення понад двох автівок – також. 

Крім того, до переліку обмежень входять: використання повітряних суден, за винятком цивільних повітряних суден, що здійснюють регулярні та нерегулярні міжнародні повітряні перевезення, і державних повітряних суден; використання приладів нічного бачення, тепловізійної техніки, радіостанцій, крім установлених на спеціальній техніці та транспортних засобах спеціалізованого призначення (або зареєстрованих у встановленому порядку); здійснення будь-яких польотів легкомоторних літальних апаратів, квадрокоптерів та інших безпілотних літальних апаратів, повітряних безмоторних засобів пересування (планери, дельтаплани, аеростати, дирижаблі), без завчасного, не пізніше ніж за 24 години до початку їх проведення, інформування підрозділу охорони державного кордону, у зоні відповідальності якого проводяться польоти; здійснення будь-яких польотів легкомоторних літальних апаратів, квадрокоптерів та інших безпілотних літальних апаратів, повітряних безмоторних засобів пересування (планери, дельтаплани, аеростати, дирижаблі), без завчасного, не пізніше ніж за 24 години до початку їх проведення, інформування підрозділу охорони державного кордону, у зоні відповідальності якого проводяться польоти. 

Заборони не стосуються представників військових формувань, правоохоронних органів, комунальних установ, органів цивільного захисту, швидкої медичної допомоги та інших суб’єктів державної або комунальної власності.

Повний текст документу за посиланням

З усіх питань, які стосуються дотримання режиму державного кордону та прикордонного режиму, громадяни можуть звернутися безпосередньо до управління Сумського прикордонного загону за телефоном: (0542) 67-13-82 або безпосередньо до відділів прикордонної служби, що дислокуються в контрольованих прикордонних районах.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: