Завантаження ...

Сумське підприємство завдало збитків на 48 мільйонів

 Сумське підприємство завдало збитків на 48 мільйонів фото

Державна екологічна інспекція в Сумській області повідомила, що одне із Сумських підприємств завдало шкоди довкіллю майже на 50 мільйонів гривень. 

Нещодавно до Державної екологічної інспекції в Сумській області надійшло звернення небайдужого громадянина. Воно свідчило, що комунальне підприємство “Шляхрембуд”, ймовірно, порушує закон України щодо охорони довкілля. За словами заявника, техніка “Шляхрембуду” періодично вивозить на одну й ту саму ділянку (на вулиці Героїв Крут, 17) рештки рослин та відходи. 

Екологічна інспекція перевірила слова містянина та дійсно виявила неправомірне розміщення відходів на зазначеній ділянці. На відкритому ґрунті “Шляхрембуд” залишав рештки дорожнього покриття, побутові відходи, вуличні змети та опале листя. Такі дії визначили як порушення закону. 

Відповідно до розрахунків, проведених екоінспекцією, збитки завдані земельним ділянкам площею понад три тисячі квадратних метрів, а сума в грошовому еквіваленті становить майже 48 мільйонів. Тепер “Шляхрембуд” повинен буде добровільно відшкодувати збитки, а факт порушення досліджуватиме прокуратура.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: