Завантаження ...

Сумська лікарня отримала нове обладнання

Сумська лікарня отримала нове обладнання фото

Неврологічне відділення Сумської обласної клінічної лікарні отримало нове обладнання.

Нещодавно Сумська обласна клінічна лікарня в якості благодійної допомоги отримала електроенцефалографічний комп’ютерний комплекс, який відтепер буде знаходитись у неврологічному відділенні. Його спільними зусиллями придбала Сумська облдержадміністрація та “Сумиобленерго”. Як повідомив Дмитро Живицький – голова обласної адміністрації, попри те, що відділення вже було укомплектовано згідно з чинними нормами, такого обладнання там поки не було. 

 

“Ми розуміємо що через дане відділення проходить понад 3000 людей на рік, більш як 20% це люди працездатного віку. Тому таке якісне обстеження та визначення діагнозу дає можливість призначити лікування і людей повернути до нормального життя. На цьому обладнанні лікарі будуть досліджувати мозкову діяльність, функцію мозкового кровообігу в пацієнтів”, – уточнив посадовець. 

 

Таке обладнання також зможе забезпечити проведення операцій з трансплантації органів у Сумській лікарні. Це важливо через те, що, згідно з наданою облдержадміністрацією статистикою, кожного року понад три тисячі осіб виявляють у себе порушення, пов’язані з мозком. Близько 20% пацієнтів – особи працездатного віку. При цьому, приблизно третина випадків порушення мозкового кровообігу – летальна. 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: