Завантаження ...

У Сумах змінилися правила надання допомоги містянам

У Сумах змінилися правила надання допомоги містянам фото

Донедавна деякі групи населення у місті Суми отримували від громади допомогу у вигляді соціальних гарантій. Однак, правила їх надання для деяких із них змінилися. Про це повідомила міська рада.

Нещодавно Департамент соціального захисту населення Сумської міської ради проінформував про зміни в порядку надання додаткових соціальних гарантій деяким із категорій громадян коштом громади. До тих, на кого вплине новоутворений порядок, належать Почесні донори України, особи з інвалідністю І-II групи по зору, а також особи з інвалідністю з дитинства І-ІІ групи з ДЦП та діти з тим же діагнозом. 

Тепер переліченим категоріям населення щомісяця будуть надавати фінансову допомогу, спрямовану на оплату житлово-комунальних послуг. Її будуть перераховувати на особові рахунки в банках або поштою. Розмір виплат – від п’яти до сорока відсотків прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. 

Останній різниться для кожної із верств населення. Почесні донори України отримуватимуть виплату в розмірі десяти відсотків від прожиткового мінімуму в опалювальний період та п’яти – у неопалювальний, тобто до 209,30 та 101,35 гривень відповідно.

Особи з інвалідністю по зору в опалювальний період отримають у вигляді грошової допомоги двадцять п’ять відсотків прожиткового мінімуму – до 523,25 гривень. У неопалювальний період виплата дорівнюватиме десяти відсоткам та не перевищить 202 гривні 70 копійок.

Особи з інвалідністю з дитинства та діти, що мають діагноз ДЦП, отримають до 418 гривень 60 копійок в опалювальний період та не більше 202 гривень 70 копійок – у неопалювальний. Окремо розраховується допомога для осіб з інвалідністю з дитинства I А групи. В опалювальний період їм перераховуватимуть сорок відсотків прожиткового мінімуму – це до 837 гривень 20 копійок. Під час неопалювального періоду вони отримають двадцять відсотків прожиткового мінімуму, тобто не більше 405 гривень 40 копійок.

За словами Департаменту соцзахисту населення, для отримання грошової допомоги звертатися до них непотрібно, достатньо лише знаходитися на обліку та мати право на отримання пільг за рахунок бюджету громади в поточному році. Сама виплата здійснюватиметься автоматично. 

Телефони для довідок: 78-71-29, 78-71-30.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: