Завантаження ...

Довгоочікуване відкриття нового дитсадка – наступного тижня

Довгоочікуване відкриття нового дитсадка – наступного тижня фото

Дитячий садок “Світлячок”, збудований у рамках програми “Велике будівництво” планують відкрити на наступному тижні.

 

Дитячий садочок “Світлячок”, збудований на замовлення сумської територіальної громади, відкриється 16 лютого. Про це повідомив голова Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький на своєму брифінгу, пославшись на Миколу Войтенка – заступника міського голови. Однак, сама міська рада підтвердити інформацію облдержадміністрації не змогла. Пресслужба органу зазначила, що, хоч “Світлячок” і планують відкрити якомога скоріше, конкретних термінів поки немає.

Будівництво дитсадка обійшлося майже в 100 мільйонів гривень. При цьому, 40 мільйонів з них – фінансування, забезпечене державним бюджетом України. Як повідомлялося, установа розрахована на 160 дітей, однак, черга до “Світлячка” вже налічує 300 осіб. 

Нагадаємо, 15 грудня його передали до комунальної власності та отримали сертифікат про готовність будівлі до експлуатації. Тоді ж міський голова Олександр Лисенко пообіцяв, що з 20 грудня заклад зможе приймати дітей, але відкриття дитсадка відтермінували. Причина – недостатня відповідність нормам безпеки та відсутність інклюзивності.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: