Завантаження ...

Яка ситуація з “дистанційкою” на Сумщині?

Яка ситуація з “дистанційкою” на Сумщині? фото

21 січня учні 5-11 класів у місті Суми перейшли на дистанційний режим роботи, а 28 січня до них приєдналися і молодші школярі також. Нещодавно, 4 лютого, їх затримали ще на тиждень – до 12 лютого. Однак, яка ситуація з “дистанційкою” в регіонах Сумської області?

В Охтирці здобувачів освіти перевели на дистанційний формат 24 січня: комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення з огляду на стрімкий ріст захворюваності на коронавірус у неповнолітніх. Учні середніх та старших класів (з 5 по 11) залишили стіни шкіл та перейшли на домашній режим роботи. На той час на обліку в лікарні знаходились 48 дітей з COVID-19.

7 лютого, вчора, в Охтирці відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Під час неї зазначили, що 17 початкових класів із 78 також переведені на дистанційку. Усього кількість хворих дітей становила 59, 20 з них – школярі 1-4 класів. Однак, комісія все ж дозволила відвідувати гуртки та заняття поза школою: танці та музичну школу. 

У місті Ромни дистанційний режим для школярів продовжили до 11 лютого, п’ятниця. Це рішення також було прийнято вчора, 7 лютого. Але, крім того, було зазначено, що з понеділка, 14 лютого, очні заняття можуть відновитися. Це відбудеться, якщо відділ освіти помітить покращення в епідеміологічній ситуації населеного пункту та його закладів освіти зокрема. 

У Шостці до звичного формату роботи вже повернулися п’ятнадцять шкіл. Там рішення щодо “дистанційки” кожен заклад ухвалює самостійно, враховуючи обставини та ситуацію із захворюваністю. На цей час коронавірус підтверджено в 30 школярів та 26 працівників, у закладах дошкільної освіти хворіє 7 дітей та 21 працівник. Однак, варто зазначити, що раніше під час спалахів захворюваності епідеміологічна ситуація на відвідувачів закладів дошкільної освіти не впливала. У той час як зараз уже сім груп перебувають на карантині. 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: