Завантаження ...

Результати останніх карантинних перевірок у Сумах

Результати останніх карантинних перевірок у Сумах фото

На виконання доручення міського голови Олександра Лисенка минулого тижня мобільні групи продовжували здійснювати контроль за дотриманням вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів на об’єктах, розташованих на території населених пунктів Сумської міської територіальної громади.

Як повідомив під час щопонеділкової апаратної наради начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав Кононенко, з 28 січня по 3 лютого мобільними групами було проведено перевірку 178 працюючих об’єктів, що здійснює господарську діяльність на території міста (кафе, магазини, аптеки, заклади побутового обслуговування, транспортні засоби, якими перевозяться пасажири тощо).

За грубе порушення карантинних заходів мобільними групами, а також патрулями поліції під час чергування було складено 14 актів перевірки, сім протоколів за ст.аттею 42 КУпАП та 12 протоколів за статтею. 44-3 КУпАП.

Задля посилення контролю за дотриманням протиепідемічних норм на чергування виходили 42 військовослужбовці військової частини 3051 Національної гвардії України.

В. о обов'язків міського голови Михайло Бондаренко наголосив на необхідності посилити роботу з контролю за дотриманням протиепідемічних вимог, адже кількість захворюваності у громаді зростає: «До піку ми ще не дійшли, а вже всі показники «червоної» зони. На мобільних групах велика відповідальність за дотримання карантинних заходів, люди розслабляються, це стосується і маскового режиму, і перебування у громадських місцях у засобах індивідуального захисту. Це все стосується вашої діяльності, тому прошу поставитися з відповідальністю».

За інформацією заступника начальника відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Галини Даценко, протягом минулого тижня працівники відділу торгівлі спільно з фахівцями Сумського управління ГУ Держпродспоживслужби взяли участь у трьох рейдах. За порушення санітарних норм складено сім протоколів за статтею 42 КУпАП. Також працівниками відділу обстежено об'єкти торгівлі у Великочернеччинському, Стецьківському і Битицькому старостинських округах.

Тривали відповідні перевірки й у сфері транспорту. За словами начальника відділу транспорту, зв'язку і телекомунікаційних послуг Сергія Яковенка, 3 лютого проведено перевірку на базі ТОВ «АТП-1054», – працівники підприємства, які працюють на лінії, забезпечені дезінфікаційним розчином та захисними медичними масками.

Також працівниками відділу 1 лютого перевірено роботу автобусів на маршрутах № 2, № 17А, № 21, № 51. Загалом оглянуто 26 автобусів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: