Завантаження ...

Сум’яни цікавляться учасниками транспортного конкурсу

Сум’яни цікавляться учасниками транспортного конкурсу фото

Сумська платформа реформ звернулася до міської ради та її відділів, щоб дізнатися, кого затвердили на участь у транспортному конкурсі.

На офіційній сторінці в “Фейсбук” коаліцією громадських організацій “Сумська платформа реформ” з’явилося звернення до міського голови Сум, керуючого справами виконавчого комітету та відділу транспорту, зв’язку і телекомунікаційних послуг. Автори публікації цікавляться, кого затвердили то конкурсного комітету, який визначатиме перевізників на автобусних маршрутах. 

За словами “Сумської платформи реформ”, після оголошення міською радою транспортного конкурсу в листопаді минулого року, процес затвердження переліку учасників був непрозорим для населення.

 

“З онлайн-трансляції засідання помітно, що у членів виконкому жодної зацікавленості до процесу відбору цих представників [пасажирської громадськості – ред.] чи запитань щодо діяльності “транспортних активістів”, яких вони затвердили 18.01.2022, не виникло.Навіть при тому, що стосовно одного представника ГО виникла невідповідність між проєктом рішення та прийнятим по факту рішенням, а ще один взагалі був додатково внесений з голосу безпосередньо під час засідання без жодної згадки організації та даного активіста в проєкті рішення - це не викликало жодного занепокоєння у голосуючих”, – коментує коаліція.

 

Зрештою, “Сумська платформа реформ” зацікавилася, хто буде представляти права пасажирів у конкурсному комітеті та чи принесли ці люди користь міському транспорту за останні п’ять років, а також – чи мають майбутні представники відповідну компетенцію.

Крім того, коаліцією громадських організацій було зазначено, що активісти, чия діяльність торкалася громадського транспорту і які подали свої кандидатури, не були обрані до конкурсного комітету без пояснення причин. У зв’язку з цим, у відповіді на лист “Сумська платформа реформ” переконливо попросила представити списки кандидатів, які подавали свої заявки на участь і копії листів від ГО, де зазначалися пропозиції та досвід роботи поданих кандидатів, пояснити критерії відбору та причини відмови окремим особам, надати документи, згідно з якими були відібрані кандидати, і описати компетенції кожної особи, яку затвердили до комітету. 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: